dinsdag 5 mei 2015

Servais Knaven Classic

Toertochten in Brabant vindt ik altijd een aparte ambiance hebben. Diegene waar ik aan mee gedaan heb zijn niet druk bezocht en daardoor krijg je meestal een gelegenheidsgroep waarmee je de hele toertocht fietst.

Ook afgelopen zondag was dit weer het geval toen ik samen met fietsmaatje Ton Ooms naar Etten-Leur afgereisd was om deel te nemen aan de Servais Knaven Classic. Er waren verschillende afstanden te fietsen en deze waren te rijden door bepaalden lussen te combineren. Zo Ton en ik besloten om de 150km afstand te fietsen en deze bestond uit een lus van 125 en een lus van 25 kilometer.

Toen we rond 8.00 uur bij de start arriveerden was het niet druk en we besloten gelijk maar te vertrekken. Niet lang na onze start werden we achterop gereden door een groep die er flink de sokken in had. Snelheden varieerden van 35-40km/uur, maar de ochtend was nog jong en wij ook, dus we besloten bij deze groep aan te haken.

Helaas sloeg na enkele tientallen kilometers de pech toe en raakte het plaatje van mijn linkerschoen los. Noodgedwongen stoppen dus en de snelle groep laten gaan. Gelukkig was het euvel met het plaatje snel verholpen en konden we de tocht weer hervatten. Na een tijdje alleen gefietst te hebben kwam er weer een leuke groep voorbij en konden we weer aanhaken.

Na een kilometer of tachtig kreeg ik een dipje en liet ik de groep langzaam lopen om even te kunnen herstellen. Ton had nog goede benen en bleef bij de groep aangehaakt. Ik kon na een kilometer of tien weer aanhaken bij een achteropkomende groep en niet lang daarna kwamen Ton en zijn groepje ook al weer in zicht. In de laatste samenstelling zijn we vervolgens naar de finish gereden.

Bij de finish aangekomen besloten om ook het laatste lusje van 25km toch nog maar te doen.
In het begin nog wel even doorgetrapt, maar de laatste kilometers lekker uitgebold.

In het kort: een rustige, maar goed georganiseerde tocht. Lekker (door)gereden in goed gezelschap. Het was weer een mooie dag!