vrijdag 16 november 2012

Winterrit!

Vandaag heb ik ervaren als de eerste echte winterdag op de fiets. Buienradar waarschuwde al dat de temparatuur rond de 4 graden zou liggen en daar was geen woord van gelogen. Gelukkig had ik me goed voorbereid met helmmuts, winterjack, schoenhoezen en handschoenen. Met name mijn winterjack is er een die je niet boven de 5 graden aan moet doen. Dan kom je compleet gestoofd weer thuis. Maar voor dit weer is hij prima.

Omdat ik afgelopen woensdag al flink had lopen jakkeren met Niels de buurman had ik vandaag een rustige duurrit gepland. En als het toch niet hard hoeft is het wel leuk om eens een andere route te rijden. Dan zie je nog eens wat. Dus had ik met www.bikeroutetoaster.com een route via de beneluxtunnel, Spijkenisse en via Rozenburg met de veer weer terug gemaakt.  Je komt dan door aardig wat verstedelijking heen, maar omdat het niet hard hoeft is dat geen probleem.
Pernis
Na de Beneluxtunnel rijdt je dan ineens tussen de gigantische opslagtanks van Pernis. Dat is heel wat anders dan door de weilanden. Maar nadat ik de brug overgestoken was en door Spijkenisse heen gefietst was zat ik toch ineens weer in het fraaie natuurgebied Bernisse. Zo dicht kan industrie en natuur dus bij elkaar liggen.

De brug over naar Spijkenisse
Na uiteindelijk weer in Rozenburg aangekomen te zijn kwam de veer er net aan. Dat was wel lekker want ondertussen was ik toch al aardig afgekoeld. Op de veer kon ik even rustig een broodje eten en weer iets op temperatuur komen.
Op de veer bij Rozenburg
Bij aankomst in Maassluis was het snel het laatste stuk naar huis. Het was een lekker winterritje.

donderdag 15 november 2012

Blog update!

Dag lieve lezertjes,

Het is al weer enige tijd geleden sinds de laatste blog update dus hierbij een teken van leven.
Aanleiding was het verschijnen van het AtoS sociaal jaarverslag 2011 waar ik het voorrecht heb zeer pontificaal in te staan (zie foto hieronder). Dat moet ik natuurlijk even heel trots op mijn blog zetten..:-)


In het AtoS jaarverslag, altijd leuk!

Na de Tour For Life van september j.l. is het schema geruisloos overgeschakeld naar de winterstand. Het kilometrage is teruggezakt naar een gemiddelde van rond de 150km per week en de zondagse vossenritjes hebben hun intrede gedaan .  

Voor die vossenritjes heb ik weer de cross-hybride van stal gehaald en dat bevalt goed. Door de week train ik nog op de VanNicholas-Zephyr racer. Daarvan heb ik de afstelling nu zo goed als rond en ook het Brooks zadel is lekker ingereden. Daarmee is hij klaar om begin volgend jaar aan een nieuw toerseizoen te beginnen.

Voor het seizoen 2013 heb ik me voor de eerste toertochten al weer ingeschreven (Witte Kruis Classic en Joop Zoetemelk Classic). De rest van de toerkalender moet nog ingevuld worden. Wat het jaardoel 2013 gaat worden ben ik nog steeds niet uit. Eigenlijk ben ik nog nergens tegenaan gelopen. Komt wellicht nog en anders moeten we maar iets "normaals"  als doel stellen zoals b.v. een specifieke klassieker.

Voorlopig maar eerst de kou en culinaire aanslag van de feestdagen "overleven"..:-)
To be continued...