woensdag 16 november 2011

Mobility Mixx

Vandaag ben ik met mijn Mobility Mixx card op de trein naar Hoofddorp gestapt. De fiets mag ook mee in de trein, maar daarvoor dien ik wel een fietsdagkaart á 6 euro's kopen (vouwfietsen zijn gratis). Na een projectmeeting bij de klant heb ik me snel omgekleed en ben op de fiets gestapt. Die trein-fiets-constructie had ik begin dit jaar ook al eens toegepast en dat is me toen wel goed bevallen.
Met een fietsdagkaartje á 6 euro mag de fiets
de hele dag overal mee naar toe in de trein.
Nieuw
De fietsrit kende een aantal noviteiten. Ten eerste had ik nieuwe Bar Ends op mijn cross-hybride gemonteerd. Ik miste op deze fiets de mogelijkheid om je handen af en toe van positie te wisselen zoals je bij een racefiets kunt doen. In het begin was het rijden met de Bar Ends wel even wennen omdat je je armen erg wijd uit elkaar hebt. Je krijgt een beetje het gevoel dat je op een Shopper motor met hoog stuur zit. Maar al snel kon ik de verschillende handgreep posities wel waarderen en ging het fietsen met de Bar Ends prima. Die houden we er dus in.
Nieuwe BBB Bar Ends op de Cross-Hybride
Tweede noviteit was het gebruik van Endomondo. Omdat ik in de wintertijd regelmatig lange stukken in het donker fiets, vindt ik het wel prettig dat het thuisfront kan zien waar ik ongeveer uithang. Mocht me iets in het donker overkomen, dan ben ik in ieder geval te traceren. Tot voor kort gebruikte ik hiervoor Trackr! maar sinds ik overgestapt ben van BlackBerry naar Android was die niet meer te gebruiken.

Het batterijverbruik van Endomondo viel me overigens alleszins mee. Na mijn rit vandaag van ruim 2,5 uur was de batterij van mijn Samsung Galaxy S2 nog voor 80% gevuld. Niet slecht. Die gaan we dus vaker gebruiken bij avond/nachtritjes.


Racefiets
9263 km (107x)
351:13 uur
Cross-hybride
989 km (18x)
42:17 uur
Totaal
10252 km

zondag 13 november 2011

Weekendje Landal

Dit weekend zijn we er even tussenuit geweest naar Landal Hoog Vaals. Een mooi park aan de voet van het 3-landenpunt. Het kwam eigenlijk wel goed uit dat we dit jaar nog even in Limburg waren, want ik had nog wat "unfinished business"; De Cauberg en het Vijlenerbos. Twee klimmetjes voor het BIG klassement die ik vorige keer, per abuis, had laten liggen.

Mijn schoonvader Sies had de racefiets ook mee en samen hebben we een leuk rondje gedaan. Hij op de racefiets en ik op de cross-hybride. Het was prachtig weer en we konden echt genieten van het mooie Limburgse landschap. Met zijn meer dan 70 lentes was de klim op de Cauberg en de Camerig net iets te veel van het goede voor Sies, dus die die heeft hij voor een stukje lopend gedaan. Voor de rest ging het nog prima, petje af.
In het zonnetje genieten op het terras van Buitenlust.
Bij de Camerig aangekomen moest ik, voor de BIG statistieken, de klim door het Vijlenerbos nog even doen. Sies vondt het eigenlijk wel prima en is onder het genot van een welverdiend colaatje even wezen verpozen op het panoramische terras van restaurant Buitenlust. Ondertussen ben ik even snel de vijlenerberg opgeknald om aan mijn BIG verplichting te voldoen. Teruggekomen het terras stond de beloning al klaar: appeltaart met slagroom.

Na ons een kwartiertje later weer op de fiets gehesen te hebben waren we sneller weer thuis dan verwacht. Op 10km lag het Landal park al, een klein half uurtje fietsen. Het was een relaxte heuvelrit met heerlijk zonnig weer. Super!




Racefiets
9263 km (107x)
351:13 uur
Cross-hybride
927 km (17x)
39:51 uur
Totaal
10190 km

donderdag 10 november 2011

Cross-trainer

Nu de druk om kilometers te maken, met het bereiken van het 10.000km doel, weggevallen is leek het me wel weer eens leuk om op de cross-trainer te stappen. De eerste keer sinds afgelopen winter. Aangezien in-house sporten dodelijk saai kan zijn had ik me afgelopen maandagavond lekker geinstalleerd. De laptop op ooghoogte voor de crosstrainer met daarop een documentaire van Louis Theroux van uitzendinggemist.nl op pauzestand, klaar om te draaien.

Eenmaal begonnen vloog het uurtje om. Ondanks het pittig ingesteld schema was mijn hart niet meer onder de indruk van de cross-trainer. De hartslag was nauwelijks uit de D1 zone te krijgen. Wat een verschil met het voorjaar! Volgende keer gaat hij dus nog een tandje zwaarder. De docu was daarbij ook nog eens erg onderhoudend. Het is een geslaagde rentree van de cross-trainer geworden. Vanaf nu weer elke maandagavond, cross-trainer avond.

Cross-hybride
Klaarblijkelijk is "cross" trending topic, want gisteravond ben ik op de cross-hybride gestapt voor een avondritje in het donker. Lampjes aan en gaan. Al met al 2 uurtjes pittig doorgefietst op mijn vaste trainingsrondje en daarbij ook maar weer eens "de Berg"  5x opgeknald. Die had ik al een tijdje niet meer gedaan. Wel spannend trouwens om in het aardedonker rond 50km/uur dat bergje af te suizen. Op de terugweg hing de mist als een deken over de velden en wegen. Goed te merken is dat het dan echt koud begint te worden. Wel lekker eigenlijk.

Weekendje Limburg
Aankomend weekend zijn we even voor een korte break in Landal Hoog Vaals. Een mooie gelegenheid om 2 ontbrekende BIG's dit jaar nog even mee te pakken. Merkwaardig genoeg ben ik namelijk, de afgelopen keer dat ik in Limburg was, vergeten BIG 104, de Cauberg en BIG 109, het Vijlenerbos op te fietsen. Die gaan we dus komend weekend even doen. Er rest me dan nog 1 BIG in Nederland die ik niet gefietst heb en dat is BIG 103, De oude Holleweg. Maar die komt een andere keer nog wel aan de beurt.





Racefiets
9263 km (107x)
351:13 uur
Cross-hybride
872 km (16x)
37:02 uur
Totaal
10135 km

zondag 6 november 2011

Mission 2011 Accomplished!

Het zit er op. De 10.000km mijlpaal 2011 is bereikt. Eigenlijk gisteren al toen ik samen met buurman Niels lekker ben wezen crossen. Niels heeft voor de winter ook een cross-hybride besteld en wat is nou leuker dan als een stel grote kinderen lekker door de duinen en op strand te racen. Dat racen op het strand ging trouwens nu een stuk beter, tot we bij een gedeelte strand kwamen wat gewoonweg te zacht was. Afstappen en weer naar de duinen klunen was de enige optie. En dat dat crossen niet zonder gevaar is bleek wel toen ik in de bossen bij Ockenburgh een schuiver maakte op wat natte, gladde stenen. Op wat schaafplekken na, viel de schade gelukkig mee.

Vossenrit
En vandaag was de 5e vossenrit van dit seizoen. De hele rit kon ik met de kopgroep mee tot 10km voor het einde. Het tempo lag enorm hoog en na al geruime tijd in het rood gereden te hebben moest ik helaas lossen. Door een stomme stuurfout ging vlak voor het einde groep 2 me ook nog voorbij. Daarnaast kwam ik er achter dat ik de laatste emmer in de buurt van Schipluiden ook nog eens gemist had. Snel nog even teruggefietst om het laatste kaartje in de emmer te gooien. Meer als 5 punten zit er deze keer dus niet in. Volgende week ben ik op vakantie dus ook dan geen punten. Het begint al te wennen dat zakken in het klassement.

Winter periode
Met alle doelstellingen voor dit jaar gehaald kan ik dan echt aan de winterrust beginnen beginnen. Rust is natuurlijk een relatief begrip want we blijven uiteraard wel lekker bezig met vossenritten en op de cross-hybride. Daarnaast ben ik ook al weer begonnen met het samenstellen van het programma voor 2012. Zelfs de eerste inschrijving voor een toertocht is al weer een feit. `The show must go on` niet waar.

Racefiets
9263 km (107x)
351:13 uur
Cross-hybride
813 km (15x)
34:54 uur
Totaal
10076 km

donderdag 3 november 2011

Net niet...

Het was me gisteren al duidelijk geworden: bij de volgende fietsrit passeer ik de 10.000 kilometer grens voor dit jaar. Gisteravond belde buurman Niels me met de vraag af ik vandaag nog een stukje wilde fietsen. Tuurlijk: voor een stukje fietsen kan je me altijd bellen..:-). Het zou vandaag dus gaan gebeuren die 10.000ste kilometer.

Mooi niet dus! Bij Hoek van Holland krijgt Niels het letterlijk op zijn heupen. Enorme kramp in zijn heupspier belet hem nog normaal te fietsen. Op halve kracht en via de kortste route dus weer terug naar huis. Thuis aangekomen blijkt dat ik nog slechts 3 kilometers te kort kom voor die 10.000km barriere. De champagne gaat dus weer de koelkast in. Nog even geduld. Het is nog net niet.



Racefiets
9207 km (106x)
349:14 uur
Cross-hybride
790 km (14x)
33:44 uur
Totaal
9997 km

woensdag 2 november 2011

Nachtrit

Het is wintertijd en je hebt nog steeds geen Tacx, wat doe je dan? Dan maak je een nachtrit op je cross-hybride met nacht-navigatie en een schijnwerper op je stuur. Helemaal leuk. Vooral als je door het pikkedonker van de duinen tussen Scheveningen en Wassenaar fietst.
De gevangenis van Scheveningen
Op de terugweg vanuit Wassenaar verdwaal ik daar ook nog bijna in het donkere duingebied. Maar na wat omzwervingen kom ik vlak bij de gevangenis van Scheveningen de duinen weer uit. De weg die voor de gevangenis langs loopt was 20 jaar geleden vast onderdeel van mijn hardlooproute. Als ik mijn oude hardlooptroute verder volg fiets ik even later langs de oude KMAR brigade aan de Laan van Meerdervoort. Deze ligt tegenover het Haganum college. Hier heb ik 20 jaar geleden als marechaussee dienst gedaan en 4 jaar lang intern gezeten. Mooie tijden, maar al weer heel lang geleden. Met enige weemoedig fiets ik in het avondlicht van de stad verder naar huis. De sportieve nachtrit eindigt zo in een sentimental journey.


Racefiets
9170 km (105x)
347:49 uur
Cross-hybride
790 km (14x)
33:44 uur
Totaal
9960 km