woensdag 27 oktober 2010

Trainen

Dinsdagavond het gebruikelijke uurtje Pilatus en woensdagavond het uurtje spinning.

maandag 25 oktober 2010

Zomerdoel 2011 bekend!

Toen ik vanmiddag uit het werk thuiskwam, zag het er buiten wel errug lekker uit met dat laaghangende zonnetje. Zal ik het doen? Zal ik het niet doen? Ja, ik doe het! Niks buienradar checken. Gewoon blind erin gaan. Snel omkleden en op de fiets springen. En zo kwam het dat ik vandaag toch nog even lekker 1,5 uur ben wezen fietsen.

Zomerdoel 2011 bekend
Nog ff wat anders. Na ampel beraad met bon-ton frere Kees dit weekend hebben we het zomerdoel voor 2011 vastgesteld. Het is de cyclo "La Vosgienne" geworden. Het is qua afstand en hoogtemeters weer net iets pittiger dan Luik-Bastenaken-Luik. Andere "pro's" zijn de reisafstand en de datum (september). Het voordeel van een doel in september is dat je er in je zomervakantie lekker voor kan trainen. En aangezien we meestal in de buurt van bergen op zomervakantie gaan is dat natuurlijk helemaal toppie. Als ik dan toch nog een "con" moet noemen dan is het dat ik in ieder geval één iemand weet bij wie deze cyclo niet zo goed is "gevallen". Maar ik ga er vanuit dat dat een gevalletje domme pech was. Ik hoop dat je ondertussen al weer flink opgeknapt bent Marieke!


Teller:101 Activiteiten
Afstand:7,313.50 km
Gem. afstand:72.41 km
Tijd:292:02:57 u:m:s
Gem. tijd:02:53:29 u:m:s
Hoogte winst:28,949 m
Gem. snelheid:25.0 km/u
Gem. HS:141 bpm
Gem. fietscadans:90 rpm

vrijdag 22 oktober 2010

Nederland waterland

Op avontuur
Het leuke van visite's buiten de stad is dat je die kunt combineren met een fietsritje. Wat ik vaak doe is zelf heen fietsen en met het hele gezin weer in de auto terug, de fiets op de twinny-load. Een typische win-win combinatie. Vandaag hadden we een visite geplanned bij vrienden in Sleeuwijk. Daar was ik ook al een keer in april naar toe gefietst. Toen had ik de route via Vlaardingen en Dordrecht geplanned. Dus onderlangs Rotterdam en via de Biesbosch naar Sleeuwijk.

Route "bovenlangs"
Vandaag wilde ik het eens bovenlangs Rotterdam, via Zoetermeer en Moordrecht proberen. De uitdaging bij het uitzetten van deze route is al het water en de rivieren die overgestoken moeten worden. Zo ben ik vandaag eerst met het veer bij Moordrecht de Hollandse IJssel overgestoken. Dit veer biedt ruimte aan maximaal 2 auto's. Deze auto's moeten bovendien achteruit het veer oprijden. Tijdens mijn oversteek ramde de laatste auto, die achteruit de veer op ging, zijn trekhaak in de kentekenplaat van de eerste auto die al op de veer stond. Na even de schade opgenomen te hebben (een beste deuk in de kentekenplaat) werden er even wat euro briefjes van eigenaar gewisseld en was de zaak weer 'gesettled'. Zo doen ze dat hier in de streek..:-)

De tweede oversteek was vervolgens bij Bergambacht /Bergstoep over de Lek. De derde en laatste oversteek was de Merwede. Bij Gorinchem over de Merwede ligt een mooie brug, dus daar kwam geen veer aan te pas.
Veer bij Moordrecht over de IJssel
Veer over de Lek naar Groot Ammers
De brug over de Boven-Merwede naar Sleeuwijk


Natuur- waterlandschap
Wat me in positieve zin verraste was het prachtige boeren- waterlandschap helemaal vanaf Moordrecht tot en met Gorinchem aan toe. De grote stukken land die tussen de IJssel en de Lek en de Merwede ingeklemd liggen kennen geen snelwegen of andere grote doorvoerwegen die het landschap verpesten. Het vele water gecombineerd met uitgebreide weilanden en natuur staat garant voor prachtige fietsroutes. Het was een genot om hier doorheen te fietsen.
Veel mooie molens bij Groot-Ammers
Vlak voor Bergambacht was het nog wel even flink omfietsen toen het fietspad compleet afgesloten bleek te zijn. Resultaat: een 5 kilometer bonus. Toch was de hele onderneming dik de moeite waard. Dit soort tochten zijn de krenten in de pap. Trouwens en-passant weer een mijlpaal bereikt vandaag: mijn 100e fietstocht dit jaar. Wederom gebak on-the-house!



Teller:100 Activiteiten
Afstand:7,266.25 km
Gem. afstand:72.66 km
Tijd:290:25:23 u:m:s
Gem. tijd:02:54:15 u:m:s
Hoogte winst:28,862 m
Gem. snelheid:25.0 km/u
Gem. HS:140 bpm
Gem. fietscadans:90 rpm

woensdag 20 oktober 2010

Spinning

Lekker uurtje wezen spinnen. Cees was ook mee (voor het eerst) en dat is hem goed bevallen.
Tenminste dat zij hij. Tijdens het spinnen heeft hij volgens mij "andere" momenten gehad..:-)
Maar alles goed en wel: vanaf nu dus is spinning elke week vaste prik.

Fietsen zondag
De vooruitzichten voor zondag zijn erg veel regen en wind. Heel erg veel regen en wind..:-(
Nu maar eens even gaan verzinnen wat we in-plaats-van gaan doen.
Verzin een list Tompoes! To be continued...

zondag 17 oktober 2010

O, Happy Day!

Het beloofde vandaag een stralende zonnige winter zondag te worden.... En óf dat is uitgekomen! ..:-)
Ik had me vanochtend lekker ingepakt met muts en wanten. Om 09.00 uur was ik er helemaal klaar voor en stond ik met de fiets voor de deur te trappelen om uitgelaten te worden. Ook zwager Cees had er helemaal zin in en stipt op tijd kwam hij voor rijden. Via de duinen zijn we vanuit Den Haag richting Noordwijk gefietst. Wat een genot om in de frisse ochtend met een stralende winterzon op pad te zijn. Associaties met zonnige wintersport- en schaatsdagen, ochtendgloren taferelen bij trektochten in de bergen, kwamen spontaan bij mij naar boven borrelen....O Happy Day!



2 x lek
Na Noordwijk kreeg ik een klapband vóór doordat ik met een klap over een steen heen reed. Maar dat mocht de pret allemaal niet drukken. Het bandje was binnen no-time vervangen en via Leiden, Zoeterwoude en Zoetermeer ging het, wind mee, weer terug richting het Haagse. En telkens weer dat lekker zonnetje. Wat een mooie dag! Om de moraal te testen reed Cees voor Zoetermeer ook nog maar een keer plat. Maar ook die lekke band kon ons humeur niet aantasten. De dag kon niet meer stuk! Als er iemand toevallig daar boven luistert: "Graag nog veel meer van dit soort dagen komende winter aub". Dank U!


Teller:98 Activiteiten
Afstand:7,187.41 km
Gem. afstand:73.34 km
Tijd:286:12:44 u:m:s
Gem. tijd:02:55:13 u:m:s
Hoogte winst:28,760 m
Gem. snelheid:25.1 km/u
Gem. HS:140 bpm
Gem. fietscadans:90 rpm

woensdag 13 oktober 2010

Spinning!

Tot nu toe gaat het schaatsen nog niet zoals ik het in gedachten had. In tegenstelling tot het fietsen van dit jaar waar ik mezelf zelfs regelmatig moest afremmen om niet té veel te trainen. Onder het motto "gooi je oude schoenen niet weg" ben ik vanavond maar eens bij http://www.fastsspinning.nl in Poeldijk gaan spinnen om de opgedane fietsconditie van dit jaar vast te houden.
Het was een uurtje stevig knallen met de hartslag voortdurend tegen het plafond (~180 bpm). Vlak voor het einde schoot notabene het SPD plaatje van mijn linkerschoen los. De schroeven waren klaarblijkelijk losgekomen. Aangezien het plaatje nog vast in de trapper zat eerst maar even mijn schoen in de toeclips gestoken en de les afgemaakt. Aan het einde van de les hebben de mannen even het plaatje vakkundig met de waterpomptang verwijderd..:-)


Erg lekker zon lesje spinning. Ga me gelijk maar voor de hele winter opgeven voor één keer per week. To be continued....



maandag 11 oktober 2010

Hallo Winter!

Dat het koud zou worden vandaag dat was bekend. Waar ik niet op gerekend had was dat mijn lichaam ook al in winterslaap was gegaan. Het is zoiets als een laptop die in hibernation gaat maar waar je nog even bij wil; kansloos! Het begon al gelijk vanochtend toen ik uit bed kwam. Daar waar ik normaal sta te popelen om op de fiets te springen, had ik vandaag eigenlijk helemaal geen zin. Uiteindelijk heeft het zonnetje me toch overgehaald om te gaan.

Het fietsen was nauwelijks nog fietsen te noemen. Zelfs een moeder met een kinderwagen zou me nog voorbij gegaan zijn. Maar het was wel uitermate aangenaam flierefluiten en ik heb bewust eens allerlei paadjes opgezocht die ik anders nooit insla. Uiteindelijk toch nog 50km gefietst, maar het was wel een hele klus om aan dat aantal kilometers te komen. Maar ach, het is winter..

Erg confronterend als je dit soort borden ook nog tegenkomt onderweg..:-)



Teller:96 Activiteiten
Afstand:7,101.59 km
Gem. afstand:73.97 km
Tijd:281:47:22 u:m:s
Gem. tijd:02:56:07 u:m:s
Hoogte winst:28,609 m
Gem. snelheid:25.2 km/u
Gem. HS:140 bpm
Gem. fietscadans:90 rpm

donderdag 7 oktober 2010

Schaatsen

Vanavond met zwager Cees op De Uithof geschaatst. 76 rondjes a 400m maakt 30,4km.



Teller:3 Activiteiten
Afstand:95.60 km
Gem. afstand:31.87 km
Tijd:04:33:27 u:m:s
Gem. tijd:01:31:09 u:m:s
Hoogte winst:28 m
Gem. snelheid:21.1 km/u
Gem. HS:141 bpm
Gem. fietscadans:--

zondag 3 oktober 2010

Prachtige nazomerdag

Vandaag heb ik mijn skikes weer eens uit de schuur opgeduikeld. Die had ik al ruim een jaar niet meer aangehad. Nadat ik een paar kilometer geprobeerd heb ´het skike gevoel´ terug te krijgen was ik het zat. Het was te mooi weer om te gaan lopen prutsen met skikes. Ik móet fietsen!

Zo moet je dus skiken. Maar let op: dit is een promotie filmpje...:-)

Niks skiken, gewoon fietsen!
Dus ben ik snel weer naar huis omgekeerd en heb onderweg nog Cees gebeld. Die wilde in zijn tuin aan het werk maar was ook overtuigd dat het weer té mooi was om niet te gaan fietsen. Een half uurtje later zaten we op de fiets. En het was gewoon té lekker! Na het eerste stuk richting Zoetermeer stug tegen de wind ingefietst te hebben was het genieten van wind mee. Tot 45km/uur knalden we door het Groene Hart. Helemaal lekker! 

Lekke band
Een micro dompertje was een lekke achterband van Cees ergens langs de Vliet. Maar die was ook zo weer vervangen en na 76 kilometers waren we thuis. Enoorrrrrum genoten! 

Taart
En vandaag is er taart by the way. Ik heb voor het eerst meer dan 7000 kilometer gefietst in een jaar! Gebak is on me.
7000 kilometer gefietst dit jaar

Teller:95 Activiteiten
Afstand:7,049.15 km
Gem. afstand:74.20 km
Tijd:279:33:46 u:m:s
Gem. tijd:02:56:33 u:m:s
Hoogte winst:28,558 m
Gem. snelheid:25.2 km/u
Gem. HS:140 bpm
Gem. fietscadans:90 rpm